Οινοποιείο Μαντοβάνι
Στους Ν. Επιβάτες Θεσσαλονίκης το 1994, ο Angelo Mantovani αποφασίζει να κάνει την αγάπη του για το κρασί επάγγελμα.
Έτσι, στήνει ένα μικρό αλλά σύγχρονο οινοποιείο. Ξεκίνησε αγοράζοντας σταφύλια από τους ντόπιους αμπελουργούς και την πρώτη χρονιά εμφιαλώνει 2500 φιάλες.
Η εξαιρετική ποιότητα και το πάθος γι’ αυτή τη δραστηριότητα, φέρνουν γρήγορα την αναγνώριση και τη σταδιακή αύξηση της παραγωγής.
Σήμερα, την επιχείρηση διαχειρίζεται ο δεύτερης γενιάς οινοποιός Luigi Μantovani και διαθέτει ιδιόκτητο αμπελώνα 65 στρεμμάτων στην περιοχή της Όσσας στο Όρος Βερτίσκος και σε υψόμετρο 700 μέτρων.
Παράγει κάθε χρόνο, περίπου 40.000-50.000 φιάλες σε 5 ετικέτες: 3 λευκά, 1 ροζέ και 1 κόκκινο.
Οινοποιείο
Μαντοβάνι
Περιοχή
Νέοι Επιβάτες Θεσσαλονίκης
Ποικιλίες
Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Chardonnay, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο
Καλλιέργεια
Συμβατική